O NAMA

TAČKA SUSRETANJA

simbol TS

TAČKA SUSRETANJA

KO SMO MI?

NAŠA

MISIJA I VIZIJA

Naša misija je da vas dovedemo u centar kulturnih zbivanja. Tumačenjem savremene kulture trudimo se da budemo izvor raznih saznanja.

Kroz organizaciju izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, književnih večeri i drugih događaja želimo da podržimo i promovišemo kreativnost naših sugrađana, ali i priznatih domaćih i inostranih umetnika.

Takođe, namera nam je da kroz radionice, predavanja i kurseve pružimo priliku za lični razvoj i ostvarivanje potencijala naših sugrađana.

Naša vizija je da budemo kulturni centar lokalnog i regionalnog značaja, nezaobilazno i prepoznatljivo odredište posetilaca i učesnika u programima.

Namera nam je takođe da radimo na umrežavanju sa sličnim udruženjima i institucijama kako bismo proširili krug ljudi koji dele sa nama vrednosti i ideje.

Sve je počelo…

… pre ravno 10 godina, 14. februara 2014. godine. Te večeri Maja Erdeljanin izložila je svoje slike, učenici OŠ „Josif Marinković“ održali su koncert a Jovana Božić i Jovana Andrejević izvele su performans u staroj porodičnoj kući. Švapska salonska kuća, koja je nekada bila merilo prestiža, postala je nematerijalno vršačko blago.

Dobro došli!

Do sada smo organizovali oko 400 događaja. Naše mesto razlikuje se od sličnih po opuštenoj, prijateljskoj, gotovo kućnoj atmosferi. Na to smo najviše ponosni, na osećaj pripadnosti koji naši gosti imaju čim kroče unutra. Opuštenost i spontanost, ljubav prema ljudima i znanju i rasterećenost od bilo kakvog elitizma čine Tačku veoma privlačnim prostorom za posetioce.

LOKACIJA TAČKE

GDE SE NALAZIMO

Salon kod Porte, drugi naziv za Tačku susretanja, nalazi se u ulici Zmaj Jovinoj 16, u blizini porte Saborne crkve u Vršcu, nedaleko od Sterijine kuće